¿Voleu conèixer les pràctiques sostenibles de les famílies de l’escola? 

El passat dia 14 de març l’escola va presentar el Green Team, un equip format per famílies, docents i alumnes amb l’objectiu de consolidar la cultura de sostenibilitat, preservació del medi i reciclatge al centre




A la reunió es va presentar de forma extensa els objectiu de l’equip verd, que serà liderat pel professor Aleix Cunillera. També va comptar amb la Dra Gemma Rauret, que va oferir una xerrada sobre contaminació, i amb el grup ecologista del barri de Bellvitge, la Saboga.
Recordareu que des de l’AMPA us vam animar a compartir pràctiques sostenibles que feu en vostre dia a dia i que són exemple de sostenibilitat. Amb poc que fem cadascun de nosaltres estem donant exemple als nostres fills i filles a ser més sostenibles.

Així doncs, volem compartir amb vosaltres petits (o grans gestos) que algunes famílies de l’escola ja posen en pràctica i que podeu integrar en les vostres rutines diàries.

Ricard Benitez- Delegat d’ESO
En Ricard va compartir informació sobre un projecte que es durà a terme al Districte de Sant Andreu de Barcelona i que forma part del conjunt d’iniciatives que la Comissió Europea ha decidit finançar dins el programa de treball Mobility for Growth en el marc europeu Horizon 2020. 


Mobility Urban Value (Valors per a la Mobilitat Urbana, MUV) pretén fomentar el canvi d’hàbits en vers una mobilitat sostenible i els seus valors, utilitzant una aplicació mòbil que barreja les experiències digitals, tecnològiques i físiques.


Roberto Pérez- Delegat Infantil
En Roberto han fet tot una sèrie de canvis a casa, com el canvi de la companyia de llum a una 100% produïda amb sistemes renovables, separant la brossa en envasos, vidre i cartró. També han decidit fer els desplaçaments a l’Hospitalet o Barcelona en bici o a peu/patins.

La família del Roberto s’ha inscrit en una “colmena” o rusc per la qual una persona s’encarrega de posar-se en contacte amb productors locals (màxim 250 km de distància), que venen els seus productes per Internet i un cop a la setmana es passen a recollir a un local de l’Hospitalet.

El Roberto ha deixat de fer servir l’ascensor. Com ell diu “serveix per estalviar llum i visites al metge”.


Mercedes Reyes, mare d'infantil

La Mercedes és tota una veterana en l’estil de vida sostenible. Ens va enviar un llistat de 12 pràctiques que porta a terme de forma habitual. Us les detallem a continuació:

1. Reutilitza capsa de sabates, galetes per a guardar joguines. Reutilitzant un objecte, generem menys residus i consumeixes menys. A més, pots passar una estona divertida amb els nens personalitzant aquests contenidors 
2. Sistema d’osmosis per evitar comprar ampolles d’aigua, eliminem plàstics i guanyem espai a la cuina! 
3. Ha substituit productes de netegen que fan malbé el medi ambient per vinagre blanc i bicarbonat. 
4. Ha afegit productes ecològics a la dieta i de proximitat. Aquests hauran estat menys temps en frigorífics, millorant el sabor i evitant la contaminació que provoca el transport. 
5. Compra més a granel, com el sabó, farines, llegums. 
6. Ja no utilitza tuppers de plàstic, sino de vidre.
7. Ha tornat a hàbits antics com a fer servir tovallons de tela, es fa el café a foc, etc. 
8. En la mida que li és possible, cuina més productes i redueix aliments processats. S’ha comprat un robot de cuina i així ella fa el pa, melmelada, yogurs, etc. 
9. Amb uns petits testos al balcó té un mini-hort urbà on cultiva productes com bledes. 
10. Utilitza la deixalleria o punts verds mòbils per portar tot allò que no pot reciclar als contenidors del barri. 
11. Ha canviat la il.luminació de casa per d’altres LED que consumeixen menys. 
12. Intenta donar o vendre tot allò que no fa servir, com roba, joguines, eines. D’aquesta manera disposa de més espai a casa:) 

Com ens diu la Mercedes, “redueix, reutilitza i recicla”
Esperem que amb aquests exemples us animin a provar algun d’ells i d’aquesta manera ser més sostenibles i sensibilitzar als nostres fills a tenir cura del medi ambient.

Qualsevol altre idea que tingueu o que voleu compartir estarem encantats de sentir-la. La porta del nostre despatx està obertes per tots vosaltres!

Comentaris