L’AMPA Jesuïtes Bellvitge en contra del ciberassetjament

#ciberassetjamentzero

A principis d’any, les sis federacions d'AMPA de Catalunya van llançar una campanya conjunta contra el ciberassetjament escolar que pretenen que arribi a totes les famílies del país. L’AMPA Jesuïtes Bellvitge – C.E. Joan XXIII en forma part a través de la CCPAC (Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya).

Es tracta de la primera vegada que totes les organitzacions posen en marxa un projecte comú que tindrà el suport del Departament d'Ensenyament.

Amb el nom de Ciberassetjament zero, la campanya es proposa convertir el web Assetjamentzero.cat en l'espai de referència a Catalunya per a tothom (famílies, alumnes, mestres) que busqui eines per combatre l'assetjament escolar.

“La lluita contra el ciberassetjament comença a cada casa del país”, va recordar la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, el departament de la qual dona suport i ajuda a la iniciativa. La consellera va valorar positivament el fet que les sis federacions d'AMPA hagin sumat esforços. “És un acte molt emblemàtic”, va dir, i va avisar que “l'escola sola” no pot lluitar contra aquest fenomen.


La campanya consisteix, entre d’altres, en la difusió mensual d'una vinyeta que representa un acte d'assetjament de la vida quotidiana dels infants i els joves. Aquí en teniu les que ja s’han publicat.

Des de l’AMPA, som conscients del perill que comporta l’assetjament i en particular a les xarxes socials i ens sumem a totes les iniciatives com aquesta que lluitin en contra d’aquesta pràctica.

Per una altra banda, en aquest curs que tot just acaba de terminar, l’AMPA ha col.laborat amb la Fundació Vicki Bernadet per a l’organització d’una xerrada sobre situacions abusives a l’escola. Continuarem treballant per informar sobre el risc d’aquestes situacions i com les famílies en podem fer-ne front.

Comentaris