EL CAMI IGNASIÀ: ESPIRITUALITAT EN FAMILIA


L’AMPA Jesuïtes Bellvitge – C.E. Joan XXIII va organitzar un cap de setmana de ruta per recórrer una part del camí ignasià en família

A continuació, us deixem la crònica de una família de l’escola que va realitzar una part del Camí Ignasià el proppassat cap de setmana. Juntament amb tres famílies més de l’AMPA van fer uns 20 kms en dos dies i una nit en un alberg.

La nostra idea pel curs vinent és poder organitzar una trobada amb totes les famílies de l’escola Jesuïtes Bellvitge – C.E. Joan XXIII per fer de nou una part del camí.

La Carla ens explica el següent:

Quan va sortir la oportunitat de fer dues etapes del camí, no vam dubtar, era una de les experiències que havíem sentit parlar i volíem gaudir . A més, ideal per conèixer un racó més de la Terra i fer-ho des d’un altre punt de vista. I així ha estat.


Arribem a Bellpuig per encetar la primera etapa, Bellpuig – Verdú, on acabaríem descansant a la nit. Ens preparem amb el cotxe escombra i emprenem la caminada, que ens porta al poble de Verdú i una mica més enllà. Aquesta etapa, de poc més de 14 Kilòmetres, es una etapa assequible per aquelles persones que no estiguin acostumades a fer esport. Es tracta d’un camí pla, ample a través dels camps i, a excepció d’un tros que es pel costat d’una carretera nacional, la resta transcorre per camins rurals. Això permet portar els més petits de la casa, com en aquest cas, que també ens acompanyaven.


En aquest punt, descobrim un paisatge típic de conreus de secà, amb els cereals a punt de ser collits, els seus colors grocs propis de l’inici de l’estiu i les planes de l’interior, que fins on arriba la vista, dona la imatge d’ un mar de terra. Fins i tot el clima, que d’entrada podria semblar que es posava en contra, esdevingué un aliat. I es que el fet d que el sol no fos un acompanyant més,  ens va permetre fins i tot refrescar-nos amb la pluja en els moments en que estàvem més cansats.


L’arribada a Verdú es converteix en el descobriment d’una vila desconeguda pel “gran públic” Es tracta d’una vila amb racons excepcionals com el Castell, actualment en recuperació o la casa de Sant Pere Claver, sant jesuïta català i que esdevé casa nostra durant la nit.


L’endemà, aprofitant una de les treves que ens dona la forta pluja, completem la part de la segona etapa prevista, de Verdú a Tàrrega. Aquesta etapa, com l’anterior, transcorre també entre camps i consta només de 4.5 kilòmetres, pel que abans d’adonar-nos, estem al punt d’arribada i completem així les etapes previstes.


El camí es converteix en l’oportunitat per conèixer-nos no només a nosaltres mateixos i les nostres limitacions (o la falta d’aquestes) sinó per compartir experiències, riures i anècdotes amb la família de l’AMPA, el tenir l’oportunitat de trobar-te amb persones amb qui tens en comú alguna cosa més que l’escola on estudien els fills. Aquesta nova família, que hem incorporat a la nostra amb naturalitat, transforma el que es planteja com un camí d’oci en un camí on l’espiritualitat passa a ser un caminant més.  

Comentaris